Menu

Deelnemen

Waarom deelnemen?

Er zijn organisaties en gemeenten die menen dat zij zelf problemen rondom (seksueel) misbruik en/of manipulatie kunnen oplossen/aanpakken. In de praktijk blijkt dat het vrijwel onmogelijk is voor slachtoffers om misbruik en/of manipulatie bespreekbaar te maken binnen eigen gemeente of organisatie. De relaties en verbanden zijn vaak zo met elkaar verweven dat een objectieve behandeling van misbruik of manipulatie niet mogelijk is. Het resultaat is in vrijwel alle gevallen dat het slachtoffer via de achterdeur verdwijnt (zich ziek meldt) en nog jaren vecht voor herstel en/of erkenning.

Aansluiting bij de SGL garandeert een onafhankelijk en deskundig onderzoek van de klacht. Hulpverleners kunnen het slachtoffer bijstaan en alle betrokkenen kunnen advies vragen aan deskundigen. In geval van een onterechte, valse beschuldiging zal dit ook aan het licht komen.

Een informatiepakket over het aansluiten van uw kerk, gemeente of organisatie kunt u aanvragen via het contactformulier.

Meer informatie over de aanmeldingsprocedure en het aanmeldingsformulier kunt u vinden onder Downloads.

U vindt daar eveneens een overzicht van de jaarlijkse bijdragen.

 

Wanneer niet deelnemen?

Als u overtuigd bent van uw eigen vermogen om alle conflicten en problemen op te lossen die zich voordoen als er sprake is van seksueel misbruik, manipulatie of financieel misbruik in uw kerk, gemeente of organisatie en u in staat bent daarbij recht te doen aan slachtoffer en dader, dan hoeft u geen deelnemer te worden van de SGL.

In alle overige gevallen raden wij u aan om deel te nemen aan de SGL. Samen zijn we sterker en kunnen we steeds beter het geluid laten horen in Nederland dat we in kerken, gemeenten en christelijke organisaties willen staan voor betrouwbaar en integer leiderschap.

 

Van de deelnemende kerken, gemeenten en organisaties is per categorie een lijst opgenomen.

Meldpunt Misbruik
Meldpunt machts-, financieel en seksueel misbruik
085 488 1440
ALLEEN voor melding, advies en hulp bij misbruik door leidinggevenden 
 
Informatie over SGL
085 488 1449
Voor informatie over SGL, deelnemers
 
Kijk eens goed rond op onze website!


Aanmelden nieuwsbrief